Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

LUNATIC SOUL - "Lunatic Soul II"

O άνθρωπος που μπορεί να χαϊδέψει την σιωπή, την παραφροσύνη και την ιδιαιτερότητα, με μουσική και να κάνει τον κάθε διχασμένο να αποκτήσει υπόσταση, είναι εδώ.
Ο Πολωνός MARIUSZ DUDA frontman των RIVERSIDE είναι εδώ για άλλη μια φορά με τους LUNATIC SOUL να με κάνει να επιβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι ναι.η ζωή είναι άσπρο-μαύρο. Ίσως τουλάχιστον και για τους περισσότερους που δεν θέλουν να βολεύονται κάπου στην μέση.κάπου στο γκρι. Η δεύτερη κυκλοφορία έφτασε, και την αντιμετώπισα σαν ένα μουσικό πολύτιμο λίθο, γιατί ότι βγαίνει από τα έγκατα , είτε ψυχής είναι αυτό είτε γης, το ένα και το αυτό, είναι πολύτιμο. Κατάλευκη έκδοση, ακριβώς το αντίθετο από το ντεμπούτο άλμπουμ, ήρθε να κλείσει τις "παλιές" ιστορίες, 2 χρόνια μετά σε οδηγεί στο ταξίδι που θέλει εκείνος, στο τώρα και στο μετά, σε βάζει στην "απέναντι όχθη" κάνοντας την ευχή, οι "φρενοβλαβείς ψυχές" να μην μείνουν αδιάφορες. (είμαι μέλος !).
Υπαίτιοι αυτής της μουσικής παραφροσύνης μόλις 3 άνθρωποι και είναι ικανοί να ανατρέψουν θεωρίες χρόνων.
MARIUSZ DUDA όπου είναι και ο εγκέφαλος του project και του ανήκει η πλειοψηφία στα μουσικά μέρη.
MACIEJ SZELENBAUM (keyboars, flutes, guzheng) & WAWRZYNIEC DRAMOMICZ (drums) το βαρύ πυροβολικό τον εξ ίσου απίστευτων progsters INDUKTI.
Όλοι σαν μια οικογένεια. Θα έβαζα στοίχημα πως και σε αυτό το άλμπουμ έχουμε την αιώνια πάλη με τον εσωτερικό καταναγκασμό και την διαφυγή στην ελευθερία της ψυχής.
Το LUNATIC SOUL II είναι μια σύνθεση που αποτελείτε από 9 εκπληκτικά κομμάτια. Η αρχή θα γίνει με μια όμορφη instrumental παρέμβαση και μετά όλα θα βρουν τον δρόμο τους. Στο σύνολο τους τα κομμάτια δεν τα λες και μικρής διάρκειας αν φανταστείς πως το "Transition" είναι 11.08. Αυτό που χαρακτηρίζει για άλλη μια φορά και αυτήν τη δημιουργία του Πολωνού είναι, γλυκές και μελωδικές κιθάρες, το χαρακτηριστικό μπάσο (τι να πεις για αυτό), μυστηριακοί ήχοι, φωνούλες, και γενικά η καθαρότητα των οργάνων. Υπερβολές δεν θα συναντήσεις παρά βασανιστικά υπέροχους ήχους που κάνουν την καρδιά σου να ψάχνει για λύτρωση, και αυτό είναι το θέμα. Ο M. DUDA στο άλμπουμ αυτό θα διευρύνει την μουσική του παραφροσύνη προσθέτοντας, πνευστά, που σε κάποια σημεία σου φέρνει άρωμα Λατινικής Αμερικής !
Το track list έχει ως εξής : The In-Between Kingdom-Otherwhere-Suspended in Whiteness-Asoulum-Limbo-Escape from ParadIce-Transition-Gravestone Hill-Wanderings.
Αν συνεχίσω να γράφω ίσως και να μην φανώ ικανή να αποτυπώσω την ομορφιά αυτού του άλμπουμ. Αφιερώστε 50 μόλις λεπτά σε αυτήν την μουσική πανδαισία.
www.kscopemusic.com/lunaticsoul/lunaticsoul2/
http://www.myspace.com/lunaticsoulband
http://www.lunaticsoul.com/
"I was a drop of water
From the pool of life
Since my burden's gone
I am the calm inside
This heaven makes me light" (Suspended in Whiteness)
ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΕΡΑΚΟΥ για το www.rockway.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...