Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

STEVE LUKATHER: "All's Well That Ends Well"

Aναδημοσίευση από το www.rockway.gr
Οι περισσότεροι γνωρίζετε τον STEVE LUKATHER ως τον θρύλο της κιθάρας στη μουσική κοινότητα, τις πολυπλατινένιες κυκλοφορίες του ως μέλος των Toto από το 1977 και τις άπειρες υπερεπιτυχημένες συνεργασίες του με ... Van Halen, Whitney Houston, Alice Cooper, George Benson, Rod Stewart, AOR, Airplay, Asia Robin Beck, Ben Schultz Band, Stephen Bishop, Cher, Desmond Child κι ο κατάλογος ατελείωτος… ακόμα και με τον Michael Jackson στο δίσκο που πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα, το “Thriller”.
Στις προσωπικές κυκλοφορίες του Lukather (1989), Candyman (1994), Luke (1997), Santamental (2003) και Ever Changing Times (2008), όπως και σε αυτήν εδώ παρουσιάζει “απλώς” τον καλλιτέχνη, βιρτουόζο συνθέτη της κιθάρας που μπορεί να συνθέσει και να ασχοληθεί και με είδη μουσικής που ξεφεύγουν από το τυποποιημένο στυλ του AOR, Melodic Rock, Hard Rock που μας παρουσίασε 30 χρόνια περίπου κυρίως με τους Toto.
Με τη βοήθεια λοιπόν των φίλων του Fee Waybill (The Tubes), Steve Weingart (session πληκτράς), Joseph Williams (Toto, solo) στην σύνθεση, στα πλήκτρα και στα εξαιρετικά δεύτερα φωνητικά παρουσιάζει ένα μουσικό αμάγαλμα από μερικά εξαιρετικά rock ριφς όπως στο εναρκτήριο “Darkness In My World”, blues ριφς συνδυασμένα με περάσματα από southern rock και funky πινελιές αλά Hendrix.
Στα “Don't Say It's Over” και “You'll Remember” θα σας θυμίσει Gary Moore από μπαλάντες των 80’ς και blue-ζιές των 90’ς αντίστοιχα. Άλλο εξαιρετικό πολυποίκιλο κομμάτι το “Brodie's” που συνδυάζει το funk με την blues rock αίσθηση.
Το μοναδικό instrumental κομμάτι είναι και εξαιρετικής μουσικής υφής Tumescent που “κεντάει” σε έναν μουσικό καμβά jazz/rock fusion και φανερώνει την εκπληκτική μουσική δεξιοτεχνία του LUKATHER.
Οι επιρροές από Toto είναι εμφανείς στο “Can't Look Back” που θυμίζει την κυκλοφορία του 1999 Mindfields από το συγκρότημα. Εξαιρετική ανάπτυξη που θα ενθουσιάσει τους πολυπληθείς πιστούς της μπάντας…
Μία ακόμη δυναμική μπαλάντα είναι το “Watching The World” με αξιομνημόνευτες μελωδίες που θα θυμίσουν την ποπ αισθητική των 70’ς (All The Young Dudes) με σύγχρονη όμως στιχολογία…
Δύο άλμπουμ αμιγώς κιθαριστικής αισθητικής ξεχώρισαν φέτος και είναι εξαιρετικά: το ένα είναι τούτη η μουσική κατάθεση του LUKATHER το άλλο είναι ο “πόνος ψυχής” του μάστορα της εξάχορδης John Norum…
Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...