Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

KIX: “Live in Baltimore”


Η ιστορία των KIX ξεκινάει πολλά χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 1978.
Το 1981 υπέγραψαν συμβόλαιο με την Atlantic και κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ντεμπούτο τους το οποίο έκανε αισθητή την παρουσία του τότε. Αργότερα “πήραν” πιο εμπορική κατεύθυνση μιας και συνεργάστηκαν με τον Beau Hill (Warrant, Ratt). Το “Midnight Dynamite" το 1985 θεωρείται μέχρι και σήμερα κλασσικό καθώς το τραγούδι "Cold Shower" ήταν στο καθημερινό playlist του MTV. Ακολούθησαν δύο πραγματικά υπέροχα άλμπουμ που εκτόξευσαν την δημοσιότητα τους στα ύψη και τελικά είχαν την τύχη όλων των hair/hard/melodic rock συναδέλφων τους το 1995 διαλύθηκαν!
Τα μέλη των KIX πήραν ο καθένας τον δρόμο τους σε διαφορετικές μπάντες και project μέχρι τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας όπου και αποφάσισαν να ξαναενωθούν για κάποια live στην γενέτειρα τους, Maryland/Pennsylvania τα οποία πήγαν πάρα πολύ καλά. Μετά την επιτυχία αυτών των εμφανίσεων οι KIX “μπήκαν” πιο δυναμικά στο κεφάλαιο live και όργωσαν την χώρα σε διάφορα events με αποκορύφωμα την συμμετοχή τους στα Rocklahome & Oklahomaand.
Το συγκεκριμένο cd/dvd ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους στην Baltimore και δείχνει περίτρανα το πόσο καλή είναι αυτή η μπάντα ζωντανή!
Αυτό που είναι το πιο εντυπωσιακό είναι η φωνή του Steve Whiteman! Ο τύπος απ' ότι φαίνεται δεν έχει χάσει καθόλου τις ικανότητες του και μας δείχνει για ακόμη μια φορά το πόσο καλός frontman είναι και πόσο μας έχει λείψει καινούριο υλικό από τους KIX. Επίσης, η μπάντα είναι σφιχτοδεμένη και η απόδοση τους μας βάζει μέσα στο show! Το track list είναι χορταστικό αφού περιλαμβάνει τραγούδια από κάθε κυκλοφορία του συγκροτήματος. "Cold Blood", "Midnite Dynamite", "Girl Money" και "Blow My Fuse" θα μας φέρουν στην μνήμη μας άλλες εποχές. Για τους fan υπάρχει και η έκδοση με το dvd.


Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...