Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

YOUNGBLOOD: “Νο Retreat”

H Eonian Records συνηθίζει να κυκλοφορεί μικρούς κρυμμένους θησαυρούς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις από το δοξασμένο παρελθόν του αμερικάνικου hard rock στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές του ‘90.
Σειρά λοιπόν έχουν οι YOUNGBLOOD με το ντεμπούτο δίσκο τους, που ονομάζεται “NO RETREAT”. Ηγετική φιγούρα του γκρουπ είναι ο κιθαρίστας και παραγωγός Jeff Diehl, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους Gene Simmons, Sweet FA, Ma Kelly, Night Ranger, Kramus, Eddie Kramer και πολλούς άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες. 
Η δράση των YOUNGBLOOD έχει ξεκινήσει από το 1989 και μάλιστα είχαν περιοδεύσει τότε με τον Henry Lee Summer, ύστερα χάθηκαν και τη φετινή χρονιά αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το παρθενικό τους άλμπουμ.
Το ύφος τους, είναι ένα εκρηκτικό μίγμα κυρίως από Slaughter, Steelheart, Firehouse με αρκετές δόσεις και μελωδίες από Skid Row, Motley Crue και Extreme. Τα φωνακλάδικα φωνητικά ιδιαίτερα στα ρεφρέν του Bobby Sisk, σε παραπέμπουν στη γνωστή ταινία “Rock Star” και θυμίζουν έντονα εποχές που μεσουρανούσαν τα συγκροτήματα που τα χαρακτήριζαν οι “ειδήμονες του χώρου” ως hair metal ενώ φυσικά στο ίδιο καταιγιστικό και σαρωτικό ρυθμό ακολουθούν και οι κιθάρες.
Αν λοιπόν είστε ακόμη άγρια κολλημένοι με εκείνη την εποχή, τότε οφείλετε να επιλέξετε τους YOUNGBLOOD, ως την καλύτερη παρέα σας για τους επόμενους μήνες.

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...