Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

LOVERBOY: “Rock 'N' Roll Revival”


Από τις πιο ευχάριστες στιγμές της φετινής  καλοκαιρινής "καυτής" περιόδου, όπου κυριαρχούν στη χώρα μας τα νέα οικονομικά μέτρα, η αύξηση ορίων εργασιακής ηλικίας και άλλες  δυσάρεστες ειδήσεις, είναι η επιστροφή των  Καναδών μελωδικών ρόκερ LOVERBOY που αναγεννιούνται με το εύστοχο και συμβολικό "Rock 'N' Roll Revival".
Ο τραγουδιστής Mike Reno και ο κιθαρίστας Paul Dean, με τη βοήθεια του θρύλικού παραγωγού Bob Rock, κυκλοφορούν επιτέλους μετά από χρόνια απουσίας καινούργιο album. Bέβαια από τις 12 συνθέσεις του "Rock 'N' Roll Revival" μόνο οι τρεις είναι "φρέσκες" (το ομότιτλο, το "No Tomorrow" και το "Heartbreaker") ενώ  τα υπόλοιπα είναι επανηχογραφήσεις παλιότερων τους  επιτυχιών που αγάπησαν εκατομμύρια οπαδοί τους. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, αξίζει ουσιαστικά  αυτή η best of επανακυκλοφορία;
Αρχίζοντας από τις 3 νέες συνθέσεις με τον κλασικό Loverboy ήχο, η γνωμάτευση από το πρώτο άκουσμα, είναι πως αξίζει καθώς πρόκειται για εξαίρετο δείγμα ζωντανού, κλασικού μελωδικού hard rock. Το ομώνυμο, "Rock 'N' Roll Revival",  έχει τα '80s κλασικά Loverboy πλήκτρα και τις μελωδικές γραμμές που τους έκαναν διάσημους ενώ το "No Tomorrow" είναι μία AOR μπαλάντα, όπου ο Μ. Reno λάμπει φωνητικά ενώ  η κιθάρα του Paul Dean μελωδικά δίνει τον τόνο που πρέπει. Αγαπημένο  κομμάτι του δίσκου είναι το "Heartbreaker" αφού είναι περισσότερο ‘90s μελωδικός ήχος, με ωραιότατο refrain και πλούσια χορωδιακά φωνητικά. 
Όσο για τα παλαιά  λατρεμένα  hits; Τεχνολογικά επεξεργασμένα με πλουσιότερα τα δεύτερα φωνητικά, αρκετές νέες ιδέες στην επεξεργασία όλων των οργάνων με κάποια έξτρα σόλο όπου παρουσιάζουν τους Loverboy και τον ήχο τους στο 2012. Δε ξεχνώ βέβαια με αυτή την κυκλοφορία τις αυθεντικές εκτελέσεις, αλλά σίγουρα θα  την προσθέσω με την ίδια ανυπομονησία στη δισκοθήκη μου, όπως στα 1980 όταν αγόρασα το ομώνυμο τους και αισθάνθηκα μουσική επιφοίτηση. Εξαίσια δουλειά!


Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...