Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

N.O.W: “Bohemian Kingdom”

Η Βραζιλία εκτός από καφέ, καρναβάλι και σπουδαίους ποδοσφαιριστές εξάγει τελευταία και πολύ καλά aor/melodic hard rock συγκροτήματα.
Ο λόγος για τους N.O.W. που με το δεύτερο δίσκο τους αποδεικνύουν ότι μπορούν να παίξουν με άνεση  και ταλέντο το εν λόγω είδος.
Στο “Bohemian Kingdom” εκτός από τον μπασίστα, συνθέτη και ηγέτη του γκρουπ, Alec Mendonça συμμετέχει ξανά ο σπουδαίος ερμηνευτής Philip Bardowell (Peter Criss, Ace Frehley, Unruly Child) που δίνει άλλο αέρα στους N.O.W, ο κημπορντίστας Jean Barros (συμμετέχει και στις φωνές), ο Juno Moraes στην κιθάρα, ο  Diogo Macedo στα τύμπανα ενώ μίξη και παραγωγή έχει αναλάβει ο σουηδός Lars Chriss (LION'S SHARE) και μικρή έκπληξη αποτελεί ότι κάνει backing vocals σε τρία κομμάτια ο Matti Alfonzetti (JAGGED EDGE, SKINTRADE, ROAD TO RUIN, RED WHITE & BLUES).
Για να έρθουμε στον ήχο του “Bohemian Kingdom” θα επισημάνουμε ότι οι N.O.W. έχουν παντρέψει  τους Survivor, Journey και Foreigner με πετυχημένο τρόπο. Αν μάλιστα δώσετε την δέουσα προσοχή στο  εκπληκτικό ομότιτλο κομμάτι θα διαπιστώσετε ότι έχουν συνδυάσει μέσα σε ένα τραγούδι τα τρία μεγαθήρια του aor, εμπλουτισμένο με  prog πινελιές. Φυσικά ο δίσκος έχει τρία-τέσσερα φοβερά τραγούδια που ξεχωρίζουν με πρώτα και καλύτερα τα εξαιρετικά “I'm Alive”, “I Feel Divine”, “Leon's Going Soft” και τα θαυμάσια “Mary-Ann” και “Tonight Is The Night” που κυριαρχεί το εμπνευσμένο σαξόφωνο του Zé Canuto. Τέλος η μελαγχολική μπαλάντα "No One Can Feel It's Over" που έχει αρκετό από το άρωμα των Lynyrd Skynyrd, είναι αφιερωμένη από τον Alec Mendonça σε ένα δεκαεπτάχρονο φίλο του που πέθανε από λευχαιμία.

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...