Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

PRETTY MAIDS: “Motherland”


Τα βήματα του προηγούμενου δίσκου τους, “Pandemonium” (2010) ακολουθεί η νέα δουλειά των δανών melodic hard rockers.
Τριάντα χρόνια στα στούντιο και στο σανίδι έκλεισαν οι Pretty Maids και παραμένουν φρέσκοι, δυναμικοί και συναρπαστικοί. Οι μεταλλικές μελωδίες και τα βαριά riff κυριαρχούν σε όλο το “Motherland” όμως για άλλη μια φορά  καθοριστικό σημείο  στο τελικό άκουσμα είναι  η ενορχηστρωτική δομή και τα επιβλητικά περάσματα των πλήκτρων. Ειδικά στα κομμάτια “Mother Of All Lies”, “To Fool A Nation” (συγκλονιστικό τραγούδι), “Who What Where When Why” γίνεται αντιληπτό ότι το συγκρότημα παιχνιδίζει με το power και το melodic metal αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν κουράζουν από ρυθμούς που έχουμε χιλιοακούσει.
Το αλλεπάλληλο κιθαριστικό metal κρεσέντο στο “Motherland” (ειδικά στο ομότιτλο κομμάτι) γίνεται καθηλωτικό και εμπλουτίζεται  από ένα  melodic hard rock υπόβαθρο με την φωνή του Ronnie Atkins να δίνει χρώμα, αγριότητα και πάθος. Άλλωστε οι PRETTY MAIDS ήταν πάντα λάτρεις της “δουλεμένης μελωδίας” κάτι που διακρίνεται έντονα σε  τραγούδια σαν το “Sad To See You Suffer” με το συναισθηματικό ρεφρέν του και το υπέροχο και μελαγχολικό “Wasted”
Υπάρχουν φυσικά τα “Hooligan”, I See Ghosts και το αδιάφορο “Bullet For You” στο  κλασσικό ύφος της μπάντας ενώ το καταπληκτικό “Infinity” εντυπωσιάζει με τον ήρεμο ρυθμό του και φαίνεται επηρεασμένο σε πολλά σημεία από τους Linkin Park.
Οι PRETTY MAIDS με το “Motherland” επιβεβαιώνουν με χαρακτηριστικό τρόπο το συνθετικό τους χάρισμα και όπως είπαμε και στην αρχή αν δεν είχε προηγηθεί το “Pandemonium” τότε το “Motherland”, θα ήταν σίγουρα ένας καταπληκτικός δίσκος.

Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...