Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

SAXON: “Sacrifice”


Άντε τώρα να αρχίσεις να γράφεις για το νέο δίσκο των Saxon και να είσαι πάνω από σαράντα!
Και ενώ πρέπει να συγκεντρωθείς και να παρουσιάσεις τα καινούργια τους τραγούδια, το μυαλό  τριγυρίζει στο παρελθόν με την περίφημη συναυλία στη Ριζούπολη και πιο μετά στο “Ρόδον”, και καταλαβαίνεις ότι τούτοι εδώ οι μεταλλικοί γερόλυκοι επιμένουν να “θυσιάζουν” (όπως τιτλοφορείται και το νέο άλμπουμ) τους εαυτούς τους για να μας χαρίζουν 37 χρόνια τώρα, υπέροχες αυθεντικές heavy metal συνθέσεις. 
Στο εικοστό δίσκο των Saxon oι εναλλαγές power, epic, metal  και κλασσικών hard ‘n heavy ριφ και εκρηκτικών κιθαριστικών σόλο έχουν ξανά την τιμητική καθώς και οι μελωδικές γραμμές είναι πολύ χαρακτηριστικές στο γνωστό ύφος που έχουμε λατρέψει το συγκρότημα, με την περήφανη φωνή του Biff Byford να κυριαρχεί παντού και να δίνει ένα μοναδικό χρώμα.
Τα νέα τους τραγούδια θα αγαπηθούν σίγουρα από όλους τους οπαδούς τους ενώ ξεχωρίζουν το τρομερό “Made in Belfast” (τα ιρλανδικά όργανα  δίνουν άλλη διάσταση σε ένα καταπληκτικό κομμάτι), το “Guardians of The Tomb” που περιέχει ένα απίστευτο ρεφρέν, το ισοπεδωτικό “Night of the Wolf”, το “Stand Up and Fight” και φυσικά το καταιγιστικό ομότιτλο κομμάτι του δίσκου.
Οι βαθυστόχαστες αναλύσεις σε ένα τέτοιο τεράστιο και έντιμο συγκρότημα περιττεύουν. Απολαύστε το “Sacrifice” με την καρδιά σας και τσιτώστε τα ηχεία σας διότι οι “Warriors of The Road” θα είναι ακόμη κοντά μας για πολλά χρόνια.
Οι Saxon μέχρι να τελειώσουν αυτό το πανέμορφο ταξίδι θα είναι πρωτίστως μία καθαρόαιμη live μπάντα που όπου και αν εμφανίζεται θα σείονται τα stage όλης της υφηλίου και οι οπαδοί από κάτω θα κτυπιούνται ως μέχρι τελικής πτώσεως. Ώρα λοιπόν να το πράξουμε ξανά...


Φώτης Μελέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...