Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

RAVEN LORD: “Descent to the Underworld”


Καταιγισμός από νέες κυκλοφορίες τον τελευταίο καιρό!
Μια από αυτές αποτελεί και το ντεμπούτο των Raven Lord, μιας μπάντας της οποίας τα μέλη έρχονται και από διαφορετική γωνιά του πλανήτη, ανάμεσά τους και ένας Έλληνας (George Karafotis/guitars).

Σε αυτό το πρώτο τους εγχείρημα να κατέβουν στα άδυτα του Άδη, όπως κάθε κλασικομεταλλική μπάντα που σέβεται τον εαυτό της πράττει, παραδίδουν στον ακροατή συμπαγές παραδοσιακό power metal.

Ο έτερος (και βασικός) κιθαρίστας, ο Joe Stump, κλέβει με διαφορά την παράσταση με τα βιρτουόζικα lead του (που η αλήθεια είναι ότι η νεοκλασική αισθητική τους δεν κολλάει πάντα με το ύφος των κομματιών). Απολαυστικός, τεχνικός, ευρηματικός σίγουρα θα αποτελέσει πόλο έλξης για αρκετά ζευγάρια ώτων. Από την άλλη ο Csaba Zvekan (vocals) δίνει και αυτός το δικό του στίγμα στη μπάντα με τα φωνητικά του που είναι επηρεασμένα κυρίως από την U.D.O. σχολή. Σε κάποιες στιγμές βέβαια δίνει την αίσθηση ότι το παρατραβάει με τα “υψηλά” του (πχ στο “Metal Knights”). Όσοι τον θυμάστε από τους Killing Machine ήδη γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται.

Έπειτα από αρκετές ακροάσεις βρήκα το “Descent To The Underworld” αρκετά κουραστικό στο σύνολό του, με τα κομμάτια να μην καταφέρνουν να αποτυπώσουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψη στο μέλλον. Κι αν συνθετικά σηκώνουν αρκετή βελτίωση, αυτό που δεν πρέπει να πειράξουν καθόλου είναι η σχεδόν άψογη παραγωγή που ταιριάζει γάντι στο ύφος τους. Αναμενόμενο σκέφτηκα όταν διάβασα τα ονόματα των υπευθύνων για την μίξη (Frederick Nordstrom) και mastering (Maor Appelbaum) αντίστοιχα.

Καλό σαν ορεκτικό, περιμένουμε από τους Raven Lord να μας σερβίρουν σύντομα το κυρίως πιάτο...



Γιάννης Φράγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...