Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

STRYPER: “Second Coming”


Φαντάζομαι, ότι ανατίθενται οι παρουσιάσεις “χριστιανικών μελωδικών συγκροτημάτων” σε μένα όχι λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης ή των ακουσμάτων 25 χρόνια τώρα από τον συγκεκριμένο χώρο, αλλά εξαιτίας της σαφούς και εμπεριστατωμένης θέσης, ότι “χριστιανικές  μπάντες” και “χριστιανική μουσική” στο χώρο της rock  δεν υπάρχουν-ει.
Μόνο στην αμερικάνικη ήπειρο, όπου ευδοκιμούν οι “αναγεννημένοι χριστιανοί” και άλλα τέτοια θεολογικά ζητούμενα, που δεν είναι της παρούσης…
Ας μιλήσουμε λοιπόν για την αγαπημένη μπάντα, τους πρωτοπόρους στο συγκεκριμένο ιδίωμα και τη νέα κυκλοφορία τους, Stryper και τον πάντοτε σημαδιακό τίτλο “Second Coming”. Αποτελούμενοι από την σταθερή ιδρυτική σύνθεση των Michael Sweet (φωνή/κιθάρα), Oz Fox (κιθάρα), Tim Gaines (μπάσο), και τον Robert Sweet (ντραμς) , οι Stryper ροκάρουν από το 1983 κυκλοφορώντας κλασικούς δίσκους τη δεκαετία του '80 όπως τα “Soldiers Under Command”, “To Hell With the Devil”, “'In God We Trust”, καθώς εμφανίστηκαν και στο πάλαι ποτέ κραταιό στα rock “πράγματα” MTV  δίνοντας το στίγμα τους, με hit singles/videos όπως τα “Calling on You”, “Free” και “Honestly”.
Έπειτα λοιπόν από μία παύση στα  90s, οι  Stryper επιστρέφουν ανανεωμένοι τον 21ο αιώνα. Κυκλοφορούν λοιπόν το  2011 ένα δίσκο με διασκευές, το “The Covering”, ικανοποιητικό ως άκουσμα και προτάσεις, καλωσορίζοντας συνάμα και τον Gaines στο μπάσο (ιδρυτικό μέλος) πίσω στην μπάντα. Το νέο λοιπόν άλμπουμ παρουσιάζει παλαιά, αγαπημένα τραγούδια του γκρουπ και επιπλέον δύο εξαιρετικές, νέες συνθέσεις που επάξια συμπληρώνουν αυτήν την εορταστική “Best of” κυκλοφορία.
Παρουσιάζοντας τραγούδια από το EP της μπάντας, το “The Yellow and Black Attack”, το εξαιρετικό “Soldiers Under Command”, και το αντάξιο του, πολυπλατινένιο “To Hell With the Devil” μαζί με δύο νέες συνθέσεις. Το “Second Coming” στοχεύει, ώστε οι νεώτεροι να γνωρίσουν παλαιότερες εκπληκτικές κατά κοινή “εμπορική” ομολογία “τι εστί” Stryper, με την χρήση των τεχνολογιών του 21ου αιώνα!
Πιστεύω, έπειτα από πολύχρονο “λιώσιμο” των LP και CD τους, ότι πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, μακριά από εμπορικές “φιοριτούρες”, μία πιο heavy προσέγγιση σε συνθέσεις που αγαπήσαμε… “χριστιανοί” και μη… φίλοι απλά της καλής μουσικής!


Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...