Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

HAREM SCAREM: “Mood Swings II”


Οι Καναδοί melodic rockers Harem Scarem, κυκλοφόρησαν το δεύτερο, και ίσως από τα κορυφαία στη συγκεκριμένη σκηνή, album τους - το αρχικό "Mood Swings" - το 1993.
Τώρα, 20 χρόνια αργότερα η μπάντα γιορτάζει την επέτειο της εν λόγω κυκλοφορίας με μια επανεκτέλεση από την αρχή και των έντεκα τραγουδιών του συγκεκριμένου κλασσικού album, αλλά και την προσθήκη τριών νέων bonus κομματιών στο πνεύμα του αρχικού "Mood Swings".
Οι Harem Scarem μετά την κυκλοφορία του, μέτριου, "Hope" το 2008 αποφάσισαν να κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα. Πέντε χρόνια αργότερα, οι φήμες για μια πιθανή επανένωση για μερικές ζωντανές εμφανίσεις άρχισαν να κυκλοφορούν και επιβεβαιώθηκαν αφού το διάσημο Firefest ανακοίνωσε την μπάντα ως headliner της πρώτης βραδιάς!
Έτσι λοιπόν έχω την τιμή και την ευχαρίστηση να ακούω ένα από τα αγαπημένα μου album όλων των εποχών με μια νέα αλλά πάντα πιστή στο πρωτότυπο εκτέλεση! Πιστεύω πως είναι περιττό να αναφερθώ στα original έντεκα τραγούδια του δίσκου που οι Harem Scarem επανακυκλοφορούν αφού δεν πιστεύω πως υπάρχει έστω και ένας οπαδός της συγκεκριμένης σκηνής που να μην έχει ακούσει αυτό το φανταστικό δίσκο! Ακούγοντας το για πέμπτη φορά αυτό που έχω να προσθέσω είναι πως ο ήχος μου φαίνεται πιο ογκώδης, πιο φρέσκος και η φωνή του Harry Hess είναι σε εκπληκτική φόρμα! Πηγαίνοντας στα τρία νέα κομμάτια του δίσκου και ξεκινώντας από το “World Gone To Pieces” έχω να πω πως πρόκειται για ένα κλασσικό τραγούδι των Harem Scarem σε ότι αφορά τις μελωδίες, τα φωνητικά και το υπέροχο ρεφραίν! Στην συνέχεια έχουμε το “Anarchy” που μας παραπέμπει σε πιο μοντέρνες φόρμες χωρίς όμως να παρεκκλίνει από την βασική αρχή της μπάντας που είναι το πιασάρικο ρεφραίν! Το “Brighter Day” είναι πιο μελωδικό και θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε οποιοδήποτε κυκλοφορία της μπάντας (εκτός του Hope).  
Αγοράστε το, κλέψτε το, δανειστείτε το με οποιοδήποτε κόστος! Ένα από τα κλασσικότερα albums της μελωδικής hard rock σκηνής ever!


Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...