Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

IAN JAMES STEWART: “Junk DNA”

Ο Ian James Stewart είναι κιθαρίστας, συνθέτης, τραγουδιστής, multi-instrumentalist και παραγωγός, αλλά βασικά στο ευρύ μελωδικό κοινό είναι  γνωστός ως ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης με τους Strangeways στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Στο νέο του πόνημα που τιτλοφορείται “Junk DNA” o Ian βάζει όλες του τις επιρροές, που μεγάλωσε με αυτές, και τις αναμιγνύει με τέτοιο τρόπο που στο τέλος καταφέρνει να κυκλοφορήσει ένα αρκετά αξιόλογο άλμπουμ που μπορεί να μην συναρπάζει αλλά σίγουρα δεν περνάει και απαρατήρητο.
Η μουσική που θα ακούσουμε εδώ είναι ένα μίγμα μελωδικού hard/ soft rock με αρκετές blues πινελιές και μια πιο σύγχρονη ροκ προσέγγιση! Για παράδειγμα το εναρκτήριο και ομότιτλο “Junk DNA” περιέχει όλα τα παραπάνω! Καλή κιθαριστική δουλειά, σφιχτοδεμένες ενορχηστρώσεις και καλό ρεφραίν! Το “Big White Monkey” μυρίζει από χιλιόμετρα νότο, ομιχλώδες τοπίο και bourbon whiskey! Συνέχεια με το “One More Time” και οι μελωδικές γραμμές των Strangeways αρχίζουν να κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνιση τους ενώ στο ίδιο μοτίβο κινούνται και τα “No Water” και “Heaven Knows” που ειδικά το τελευταίο χαρακτηρίζεται από την υπέροχη κιθαριστική δουλειά του!
Καλή κυκλοφορία που όπως προείπα δεν συναρπάζει αλλά καταφέρνει να κερδίσει τον ακροατή με τις όμορφες μελωδίες της και τα αρκετά καλογραμμένα τραγούδια της. 


Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...