Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

PRO- PAIN: “The Final Revolution”

Το έχω ξαναγράψει, αλλά δε θα πάψω να το λέω: οι Pro- Pain είναι μια από τις τιμιότερες μπάντες που έχουν περάσει από τον ακραίο ήχο!
Η hardcore σκηνή θα ήταν λειψή εάν δεν υπήρχαν δίσκοι όπως “Foul Taste of Freedom”, “The Truth Huts” και “Contents Under Pressure”, ενώ με album όπως “Shreds of Dignity”, “Fistful of Hate” και “No End in Sight”το σχήμα έδειξε πως μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε κάτι πιο πολύπλευρο, δίχως να χάσει τον προσωπικό της ήχο.
Το “The Final Revolution” αποτελεί το 14ο πόνημα της μπάντας και εύλογα οι fan των Pro Pain γνωρίζουν a priori το τι τους περιμένει. Άλλωστε, ύστερα από 22 χρόνια καριέρας, το συγκρότημα ξέρει πολύ καλά το τι θέλουν οι οπαδοί του.
Το εναρκτήριο “Deathwish” (για το οποίο γυρίστηκε και video clip), λίγο πολύ προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει. Το υλικό θυμίζει περισσότερο εποχές “Act of God” και “Round 6”, φλερτάροντας παράλληλα και δίσκους όπως “Age of Tyranny” και “Absolute Power”.
Δώδεκα κομμάτια- δυναμίτες με τα “One Shot, One Kill”, “Southbound”, “Problem- Reaction- Solution”, “Can’t Stop the Pain”, “Want Some?”, “Mass Extinction” και “Under the Gun”, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της ηχητικής “επανάστασης” των Pro- Pain, που όλα αυτά τα χρόνια δηλώνουν το μουσικό τους παρόν, δίχως να παρεκκλίνουν ιδιαίτερα από το ποιοτικό αμερικάνικο hardcore που εκπροσωπείται στις κυκλοφορίες τους.
Σε σύνολο το “The Final Revolution” είναι αρκετά άμεσο, με το κλασικό in-your-face attitude της μπάντας να παρουσιάζεται εξίσου δυνατά στις mid-tempo συνθέσεις με τις πιο “γκαζωμένες”. Φυσικά δε λείπει το απαραίτητο groove και τα heavy riffάκια, χαρακτηριστικά όλων των album του group.
Όντας οπαδός του σχήματος, δηλώνω ευχαριστημένος από το “The Final Revolution”, αλλά όχι απαραίτητα ενθουσιασμένος, μιας και σε σχέση με άλλες δουλειές του πρόσφατου παρελθόντος, μάλλον υστερεί σε σημεία. Βέβαια, άπαξ και γνωρίζεις τον ήχο και την πορεία των Pro-Pain, είναι αστείο το να μπαίνεις σε λεπτομέρειες. Κούνα απλά πάνω- κάτω την κεφάλα σου, και όλα θα πάνε καλά. 



Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...