Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

FATE: “If Not For The Devil”



Οι FATE επιστρέφουν με το “If Not For The Devil”, την ολοκαίνουργια δουλειά τους και πρόκειται ίσως για ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της καριέρας τους!
Πριν από δυο χρόνια πίσω οι Fate είχαν κυκλοφορήσει το αρκετά καλό "Ghosts From The Past" το οποίο έφερε τα χαμόγελα στα πρόσωπα των οπαδών τους αλλά σήμερα, και με το ίδιο line-up, αυτή η θρυλική μπάντα με τον συγκεκριμένο δίσκο θα ταρακουνήσει τα νερά της Ευρωπαϊκής μελωδικής hard rock σκηνής στα σίγουρα!
Αυτό το άλμπουμ τα έχει όλα, εμπνευσμένα μελωδικά hard rock κομμάτια με πιασάρικα και έξυπνα ρεφραίν, δυνατά τραγούδια που σε κάποια σημεία μεταλλίζουν αρκετά, κάποια πιο μοντέρνα στοιχεία που πιστέψτε με θα σας συναρπάσουν και γενικά τα πάντα εδώ βρίσκονται σε τέλεια αρμονία κάνοντας το “If Not For The Devil” ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της φετινής χρονιάς!
Το εναρκτήριο "Reaping" έρχεται σαν κεραυνός να ταρακουνήσει τα πράγματα λίγο  με το heavy intro-riff του, ένα στακάτο drumming και τις δυνατές ερμηνείες σε πρώτο φόντο! Ένα ορεκτικό για το τι πρόκειται να επακολουθήσει! Στο ομότιτλο, “If Not For The Devil”, θα συναντήσουμε ένα φανταστικό groove ρυθμό, δυνατές ενορχηστρώσεις και ένα καθαρόαιμο Scandi-AOR ρεφραίν! Αισίως φτάνουμε στο εκπληκτικό "Bridges Are Burning" το οποίο είναι το απόλυτο highlight εδώ! Uptempo διάθεση σε αυτόν το 80’s δυναμίτη. Το ίδιο ισχύει και με το μελωδικότατο "Feel Like Making Love", ενώ στο "Gambler" έχουμε ακόμη ένα κομμάτι που θα ξεσηκώσει! Στη συνέχεια ήρθε η ώρα για την πρώτη μπαλάντα με το "Hard To Say Goodbye" το οποίο θα μπορούσε να είναι εύκολα τεράστια επιτυχία πριν από 20 και βάλε χρόνια στο MTV. Το "Made Of Stone" είναι καλό και περιέχει αρκετά πιο μοντέρνα στοιχεία  και το “Man Against The Wall” είναι εξαιρετικά ελκυστικό με έναν πιασάρικο και ανεβαστικό ήχο. Αυτό το κομμάτι είναι ένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει εδώ και χρόνια!
Συνολικά, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μελωδικά hard rock άλμπουμ των τελευταίων ετών! Τα έχει όλα… πιασάρικα ρεφραίν να σιγοτραγουδάμε για μέρες, απίστευτη κιθαριστική δουλειά με εμπνευσμένα σόλο και riff, δυνατές ενορχηστρώσεις μια σφιχτοδεμένη μπάντα και πάνω απ’ όλα καλοπαιγμένα και καλογραμμένα τραγούδια που θα συγκινήσουν κάθε σοβαρό οπαδό της συγκεκριμένης σκηνής! Αγοράστε άφοβα! Great stuff!


Βασίλης Χασιρτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...