Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

NIGHTWISH: “Showtime, Storytime”

Η Anette Olzon πλέον ανήκει στο πλούσιο παρελθόν των Nightwish, με τηνFloor Jansen των Revamp (ή των καλύτερων αλλά πλέον ανενεργών After Forever) να αναλαμβάνει τη θέση που κάποτε κατείχε η αξεπέραστη Tarja.
Νέο υλικό δεν προσέφεραν ποτέ με βιασύνη οι Φιλανδοί, με νέα όμως τραγουδίστρια στη μπάντα δεν μπόρεσαν να αφήσουν την ευκαιρία μιας στοιχειώδους κυκλοφορίας κι έτσι… το “Showtime, Storytime”, το νέο τους live album/DVD είναι γεγονός.
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σημειωθεί ότι η Jansen είναι στην καλύτερη περίοδο της καριέρας της κι αυτό γίνεται αντιληπτό πολύ γρήγορα, σύντομα κατά την ακρόαση του album. Είναι καλύτερη από την προκάτοχο της; 100%. Και μάλιστα με τρομακτική διαφορά. Καλύτερη από την Tarja; Εδώ δεν θα θέσουμε καν δείγμα απάντησης μιας και από την μια υπάρχουν οι ταγμένοι οπαδοί της τελευταίας αναφερόμενης κι από την άλλη αυτοί που ούτως ή άλλως θα επιδοθούν σε πολύωρο debate.
Το setlist που διατίθεται με το “Showtime, Storytime” ποικίλει και δεν αναλώνει την πλειοψηφία του στο τελευταίο album των Nightwish, το “Imaginaerum”.  Το μεγαλύτερο θετικό είναι ότι οποιοδήποτε τραγούδι και αν αναπαράγει το group στο album, αυτό ακούγεται ανανεωμένο, πιο φρέσκο από ποτέ. Από τα 16 κομμάτια δεν υπάρχει εξαίρεση σ’ αυτό, είτε πρόκειται για τα“Bless the Child” ή “Nemo”, είτε για τα “Dark Chest of Wonders” ή“Ghost Love Score”.
Η ποιότητα του “Showtime, Storytime” είναι άμεσα συγκρίσιμη μ’ αυτή του “End of An Era”. Μόνο και μόνο για λόγους τεχνολογικής προόδου (μεσολάβησαν επτά χρόνια άλλωστε) αλλά και εμπειρίας της μπάντας, το πρώτο υπερτερεί σημαντικά. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τις αντιδράσεις του κοινού ενισχύουν ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα μιας και η αποδοχή της Jansen από τον κόσμο είναι τεράστια και με οφθαλμοφανή τρόπο καλύτερη από την αντίστοιχη της Olzon το 2007.
Έχει ανοιχτεί μια μεγάλη ευκαιρία ανανέωσης των Nightwish με την προσθήκη της Floor Jansen στα φωνητικά εν’ όψει του όγδοου δίσκου τους (που υπολογίζεται για κυκλοφορία εντός 2015). Μέχρι τότε υπάρχει σαν διαπιστευτήριο το “Showtime, Storytime”. Μια απόλυτα σωστή κίνηση από το Φιλανδικό συγκρότημα.
Παναγιώτης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...