Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

SEVENTRAIN: “Seventrain”


Η γνωστή γραμμή “I started a joke… if I'd only seen that the joke was on me” βρίσκει πάμπολλες εφαρμογές στη σύγχρονη rock μουσική. Άλλοτε ισχύει η γνωστή ελληνική έκφραση: “Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό;”. Στην προκείμενη θέτω στην εξίσωση ότι η κότα έκανε το αυγό.
Οι Seventrain από το San Diego είναι μια πολύ πρόσφατη μπάντα καθώς δημιουργήθηκε το 2012 από τον κιθαρίστα Eric Horton, o οποίος εγκατέλειψε το παγκοσμίου φήμης metal συγκρότημα Cage για να ασχοληθεί με τα προσωπικά του project. Το ντεμπούτο του νέου του συγκροτήματος βγαίνει το Φεβρουάριο του 2014 και θυμίζει πολλά πράγματα. Κάποτε οι Alice in Chains είχαν φερ’ ειπείν ως επιρροή τους ανάμεσα σε άλλα τους Sabbath, οι Godsmack κυρίως (ίσως και μόνο) τους AIC και τα συγκροτήματα μετά τους Godsmack αναμασούν με βουλιμία τους Godsmack που ούτως ή άλλως είναι ήδη κάτι αναμασημένο. Από την άλλη ίσως να γερνάω και να γίνομαι στριφνός.
Αυτό συμβαίνει και με τους Seventrain στο ντεμπούτο  τους. Οι συγκεκριμένοι μάλιστα έχουν επιλέξει την οδό των Alter Bridge που και υπερέχουν τεχνικά και είναι αρκετά ανέμπνευστοι από μόνοι τους. Το ακόμη πιο ενοχλητικό είναι ότι τα αμερικάνικα alt/hard rock συγκροτήματα με τους τραγουδιστές που παίρνουν τείνουν να ακούγονται σαν τους Whitesnake ή σαν κακέκτυπα των Cult, καθώς η υψηλών συχνοτήτων φωνή του Jon Campos είναι ό,τι πιο βαρετό έχω ακούσει τελευταία. Οι δε συνθέσεις είναι στηριγμένες σε πολύ τυπικές hard rock φόρμες και τα riff του, κατά το newsletter, υπερτεχνικού Horton είναι τελείως επίπεδα.
Εν κατακλείδι όσοι εκτιμάτε το χρόνο σας αποφύγετε το όπως ο Διάολος το λιβάνι. Οι υπόλοιποι καλή σας διασκέδαση. 


Καλλίνικος Ρήδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...