Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

SAMSARA BLUES EXPERIMENT: “Waiting for the Flood”

Οι συστάσεις είναι περιττές, μιας και οι Samsara Blues Experiment είναι ήδη αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, έχοντας επισκεφτεί τη χώρα μας δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια.
Το τρίτο τους full length έρχεται λίγους μήνες ύστερα από το “Live at Rockpalast” και περιέχει τέσσερις ηλεκτρισμένες συνθέσεις, συνολικής διάρκειας 48 λεπτών, με riff να πετάγονται από παντού και να σε τραβάνε στο μουσικό βάλτο του group.
Θαρρώ πως το “Waiting for the Flood” είναι ότι ωριμότερο έχει παρουσιάσει το κουαρτέτο από τη Γερμανία, φέροντας όλα τα στοιχεία των πρώτων δύο album τους (βαριές μπασογραμμές, ανατολίτικα στοιχεία, jazz αισθητική, ωραία riff κτλ), στην πιο ατμοσφαιρική- desert εκδοχή τους. Και εκεί που λες πως τα μεγάλης διάρκειας τραγούδια θα είναι δύσπεπτα, περνούν τόσο ομαλά και σωστά, που οι πολλαπλές ακροάσεις είναι επιβεβλημένες.
Και οκ, οι fan των Samsara Blues Experiment, θεωρητικά θα περίμεναν μια (τουλάχιστον) άξια δισκογραφική συνέχεια… Οι μη fan όμως, πως θα προετοιμαστούν για αυτόν τον mini ογκόλιθο; Και στην τελική, ύστερα από μερικά χρόνια, οι φίλοι του ευρύτερου ιδιώματος (δηλαδή όχι αυτοί που ανακάλυψαν τους Kyuss τώρα που είναι μόδα τα μούσια και τα “μανίκια”) πως θα τολμήσουν να δηλώσουν άγνοια για μια τέτοια μπάντα;
Stoner καταβολές, Doomάτες συνθέσεις, Bluesάτη διάθεση, Ψυχεδελικές ονειρώξεις… Αυτοί είναι οι Samsara Blues Experiment… Και τους αγαπάμε… Αγαπήστε τους και εσείς, διάολε! 


Στέφανος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...