Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

BLOODGOOD: “Dangerously Close”


Το καλό με τις χριστιανικές μπάντες είναι τούτο: είτε σου αρέσει η μουσική και δεν σου αρέσουν οι στίχοι, είτε σου αρέσουν ή δεν σου αρέσουν και τα δύο! Έτσι κι αλλιώς ένας που παρουσιάζει, κρίνει κυρίως τη μουσική! Τόσο απλά…
Με τους χριστιανούς ροκάδες Bloodgood τα πράγματα είναι ακόμη απλούστερα: είκοσι δύο χρόνια χωρίς δίσκο, είναι κάτι παράξενο, όσο και απρόσμενο. Μεταξύ 1985 και 1991 η μπάντα, με μπροστάρη τον μπασίστα Michael Bloodgood και τον τραγουδιστή Les Carlsen κυκλοφόρησε έξι δυναμικά, μελωδικά άλμπουμ. Να εξηγήσουμε ότι τα χριστιανικά groups δεν ανήκουν όλα στο είδος του AOR και οι  Bloodgood πρώτα από όλα είχαν δυναμικές συνθέσεις.
Στο πέρασμα των χρόνων το συγκρότημα εμφανιζόταν και κυκλοφορούσε ζωντανά τις συνθέσεις του, πριν αποφασίσει να εμφανίσει το “Dangerously Close” άρτιο και ολοκληρωμένο. Συνεργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια οι  Bloodgood με αμέτρητους κιθαρίστες και ντράμερ, έτσι σε αυτήν την επανεμφάνιση συνεργάζονται με τον κιθαρίστα Paul Jackson και τον θορυβώδη βιρτουόζο ντράμερ Kevin Whisler ενώ συνεισφέρει και ο κιθαρίστας των Stryper Oz Fox!
Εναρκτήρια σύνθεση το "Lamb Of God" που είναι και το πρώτο βίντεο κλιπ, με στίχους ανοικτόμυαλους που προάγουν τον χριστιανισμό σίγουρα. Το επηρεασμένο από πρώιμους W.A.S.P. "Crush Me", σηματοδοτεί την επιστροφή της μπάντας δυναμικά και το ξεχωρίζω! Οι Jackson και Fox λάμπουν με την έξυπνη κιθαριστική δουλειά τους, ενώ στο μικρόφωνο ο  Carlsen με εμφανή τα σημάδια της ηλικίας μεν αλλά από την άλλη χειρίζεται ειδικά τις ψηλές νότες καλύτερα από πολλούς επώνυμους και προβεβλημένους συναδέλφους του.
Το “Dangerously Close” είναι μία τίμια προσπάθεια από μία υποτιμημένη μπάντα του είδους και οι οπαδοί των  Bloodgood σίγουρα θα ενθουσιαστούν. Η προσπάθεια σίγουρα αξίζει και ο δίσκος καταρχάς θα εκτιμηθεί από τους οπαδούς. Για τους υπόλοιπους, υπάρχουν τόσα  χριστιανικά γκρουπ να ερευνήσετε και να ασχοληθείτε οπότε ο συγκεκριμένος χώρος θέλει τουλάχιστον μία αιωνιότητα για να τον εξερευνήσεις!


Νότης Γκιλλανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...